Meny
  • Vi er Elfag

Vi er Elfag – Midt-Telemark Elektro

Publisert 17. september 2024 | Oppdatert 24. september 2024

I Midt-Telemark finner du en ambisiøs og voksende Elfag-bedrift.
MITEK jobber med alt fra sikringsskapet ditt på hytta, til solcelleanlegg og store næringsprosjekter.

Bjørn Engebregtsen er saksbehandler, prosjektleder og sertifisert kontrollør for elkontroll med termografi for landbruk og næring.

Det er ikke vanskelig å plukke opp at MITEK liker det de driver med. Det snakkes med iver og entusiasme om prosjekter og planer. Den relativt unge bedriften ble startet opp i 2017 av daglig leder, Marius Bakaas og tre andre venner.

MITEK ble startet opp med ønske om å skape noe selv der man kan ha fokus på arbeidsmiljø og høy trivsel. Målet var å skape en engasjerende arbeidsplass der de ansatte kunne ta del i utviklingen og ta eierskap til jobben.

Jeg mener at arbeidsplassen er stedet for faglig og personlig utvikling og må sees på som noe mer enn bare en jobb. Man tilbringer tross alt store deler av sitt voksne liv på jobben.

I dag er det en voksende bedrift med mange jern i ilden. De har allerede satset på solceller i flere år, er miljøfyrtårnsertifiserte og har sertifisert kontrollør for elkontroll med termografi for landbruk og næring.

Og denne tittelen er det Bjørn Engebretsen som innehar. Han er også saksbehandler og prosjektleder i MITEK og forteller om travle dager med variert innhold.

– Vi har hele 3 stykker som jobber fast med solceller, 2 på service ute hos privatkunder og 3 på nybygg. Det gir stor variasjon og sørger for at vi holder oss oppdaterte på flere områder. Det liker vi, sier Bjørn.

Selv er han ute på gårder i området når det er behov for kontroller. Ellers holder han kontroll på prosjektene og støtter elektrikere og lærlinger i sine daglige arbeidsoppgaver.

Eskild Andre Holm, Bjørn Johan Jenssen og Ibrahim Albashan Farhan monterer solcellepanel.

Fokus på den ansatte

Hos oss skal alle ha det de trenger for å gjøre en best mulig jobb. Det betyr at bil og utstyr må være i orden, men også at det er rom for personlig utvikling. Vi er en ung bedrift, bokstavelig talt. Den eldste som jobber her er 36 år. Da er det også viktig at jobben kan kombineres med familieliv, sier Marius.

Totalt er vi 12 ansatte, inkludert lærlinger. Miljøet farges av unge mennesker som vil få til mye. Alle er flinke til å stå på og jobber sammen mot felles mål.

– Vi jobber aktivt for å bygge et godt arbeidsmiljø, sier Marius. En gang i måneden har vi lærlingeråd sammen med tillitsvalgt. Andre ganger inviterer vi leverandører hit, sånn at de kan lære oss mer om produkter som er populære.

Også drar vi på firmatur et par ganger i året.

Solcellepanel på vei opp til montering i Telemark.

Lokal forankring

Som så mange andre Elfag-bedrifter, er MITEK godt forankret i lokalmiljøet. Marius er selv fra Hørte i Midt-Telemark og ønsker å være en aktiv del av lokalsamfunnet som gjør det mulig å jobbe og drive firma her. De støtter lokale idrettslag og hjelper til der de kan.

– Det er viktig for oss å vise at vi setter pris på lokalmiljøet. Det er jo her vi bor og jobber, så vi ønsker at MITEK kan være en god bidragsyter inn til fellesskapet, sier Marius.

Solceller og miljøsertifisering

Det krever mye å bli miljøsertifisert, men det er vinn-vinn, mener Marius. Vi som bedrift må gjøre tiltak og endringer som etter hvert blir en god vane. Samtidig vil endringene vi gjør, påvirke det totale miljøregnestykket i store prosjekter, og dermed bidra til at vi vinner anbud.

Så det at vi er gode på solceller, er en naturlig forlengelse av miljø-fokuset, sier han.

MITEK har egne elektrikere som har spesialisert seg på sol og monterer solceller både til private og til næring. Fra store prosjekter med nesten 300 paneler til mindre eneboliger med kun noen få, sørger Eskild Andre Holm og kollegaene for at etterspørselen etter solceller blir møtt.

Privat etterspørsel etter solceller har økt de siste 2 årene i takt med økte strømpriser, og MITEK har levert rundt 70 anlegg.

Marius og Bjørn på eget lager.

MITEK fremover

Vi ønsker å være skikkelig gode på boliginstallasjoner, og det mener jeg vi klarer gjennom høy kompetanse og høy kundetilfredshet, sier Marius. Målet er sunn og god økonomisk drift som gir rom for investering og utvikling i tillegg til et godt og trygt arbeidsmiljø hvor de ansatte kan utvikle seg, også personlig.

Det er også svært viktig for oss å levere installasjoner av høy kvalitet og i henhold til det som er avtalt. Vi har også et mål om vekst i årene fremover og er i den forbindelse alltid på utkikk etter gode kollegaer, sier han og avslutter med en tydelig oppfordring:

Vi, og hele bransjen, trenger flere fagarbeidere!

Kontakt MITEK