Odelsgården (Kløfta)
I sesongens fjerde episode besøkte Sinnasnekker’n en familie som levde veldig trangt, selv om de eide et helt småbruk!
Lyst på noe av dette selv?
Foto: Helene Kjærgaard
Mariann Fladby og Stig Roar bor sammen på Kløfta utenfor Oslo. De eier et småbruk, men likevel bodde hele familien klemt sammen i kjelleren da Sinnasnekker’n Otto Robsahm kom på besøk.
De var med andre ord to voksne og to barn i det som egentlig skulle være en utleieleilighet, mens det store huset over dem stod tomt.
Kunne din bolig også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.
Foto: Helene Kjærgaard
Mariann og Stig Roar tok over småbruket fra Marianns foreldre i 2015. Det ble for trist å skulle se eiendommen forsvinne ut av familien, så de leide inn hjelp for å virkelig sette i stand det gamle huset.
Prosjektet ble mer omfattende enn antatt, og etter at taket var hevet og en ekstra etasjer var bygget, var det ikke mer penger igjen til videre oppussing. Det lille som var ble brukt på å ferdigstille kjellerleiligheten, samt gamlehuset ved siden av. Gamlehuset skulle leies ut for å sikre midler til å faktisk gjøre ferdig hovedhuset.
Foto: Helene Kjærgaard
Trange boforhold og sykdom i familien, hadde imidlertid gjort det krevende å komme igang med oppussingen igjen. Fysioterapeut Mariann, sivilingeniør Stig Roar og de to barna på 9 måneder og tre år, tok derfor gladelig imot Otto og teamet hans.
Og som vanlig fikk huset en real overhaling! I endeveggen i stua gjennomførte dessuten Otto et prosjekt som fikk kallenavnet «The Wave», der han kombinerte lag med maling og sparkel direkte på veggen. Dybdeforskjellene ble ytterligere fremhevet med downlights, slik at veggkunsten ble et naturlig fokuspunkt i rommet.
Otto Robsahm (h) og hans faste elektriker Rolf Langeland (v).
Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.
Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.
Foto: Helene Kjærgaard
I en villa på landet passer downlights med warmdim meget godt. Det gir et varmt og koselig lys når styrken dimmes ned. Hos Mariann og Stig Roar ble det lagt opp både downlights med warmdim og trådløse dimmere med app-styring. På denne måten kan hele familien stille inn lyset rett fra mobilen.
Foruten fleksible lys ble det også montert en flunkende ny varmepumpe. Bruk av varmepumper er en effektiv og strømgjerrig måte å varme opp boliger på, og i tillegg får man aircondition om sommeren.
Foto: Helene Kjærgaard
For alle lyssoner hos Mariann og Stig Roar har man benyttet LEDdim Smart-dimmeren fra SG Armaturen. Fordelen med disse er at dimmerne både kan betjenes manuelt på vanlig måte, samtidig som de kan kobles til telefon/nettbrett via bluetooth. På denne måten har man full kontroll og full frihet.
Med USB-stikkontakter direkte i veggen sikrer man dessuten at telefonene ikke går tomme for strøm. Slike stikkontakter ble blant annet plassert ved siden av skjenken, hvor det er naturlig å legge fra seg telefonen.
Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.
Foto: Helene Kjærgaard
Også i den nyoppussede gangen ble det lagt opp ny belysning. I gangen er ikke stemningslys like viktig, da behovet heller er praktisk belysning til hverdagen.
Teamet til Otto fokuserte derfor på en løsning som spilte på lag med den nye rominndelingen, samtidig som både gulvflatene og den lekre garderoben ble tilstrekkelig belyst.
Bildene av resultatet taler for seg selv.